Monsun Studio

Piekarnia-Cukiernia SENDAL
2015

Sieć piekarni-cukierni Sendal postanowiła wprowadzić nowy standard wnętrz adaptując go do nowego sklepu w przestrzeni supermarketu. Naszym zadaniem było pomóc firmie zmienić wizerunek, zachowując jednak jej tożsamość, w tym dotychczasowe logo. W projekcie wykorzystaliśmy urządzenia z których do tej pory korzystała piekarnia, ale w nowej kolorystyce, do tego obudowując je elementami meblowymi w spójnej dla koncepcji kolorystyce. Ciemna i stonowana kolorystyka stanowi tło dla piekarskich i cukierniczych wyrobów. Elementy takie jak tablica kredowa, sufit z wełny drzewnej, czy lampy plecione z trawy morskiej, tworzą ciepły i domowy klimat wnętrza.

projektowanie kawiarni i cukierni
Cukiernia otrzymała nową, elegancką kolorystykę, która wyróżnia się wśród nadmiernie kolorowej przestrzeni supermarketu.
projektowanie kawiarni i cukierni
Sufit rastrowy z wełny drzewnej, wykonana na zamówienie listwa z oświetleniem halogenowym, duże lampy Ikea plecione z trawy morskiej, oraz drewniane wykończenie mebli tworzą klimat wnętrza.
Projekt:
Piekarnia-Cukiernia SENDAL
Klient:
Branch Brothers
Stadium:
Projekt koncepcyjny
Inwestor:
Sendal