Monsun Studio

Placówka AVIVA
2015

Projekt koncepcyjny typowej placówki sieci firmy ubezpieczeniowej Aviva wykonany w ramach zamkniętego konkursu na nowy wizerunek lokali. Główną grupa docelową wg założeń firmy mieli być młodzi rodzice z małymi dziećmi. Postanowiliśmy więc stworzyć przestrzeń otwartą i przyjazną, o nowoczesnym charakterze. Strefa oczekiwania uwzględniła również kącik zabawy dla dzieci. Stanowiska doradców miały otrzymać mniej formalny i biurowy charakter. W tym celu zrezygnowaliśmy z typowo biurowych krzeseł, oraz zamieniliśmy biurka na ażurowe stoliki. Foldery reklamowe znalazły swoje miejsce w specjalnie zaprojektowanych stojakach z literami logotypu firmy, a miejsce na dokumenty przewidzieliśmy w szafkach z tyłu stanowisk.  

projektowanie biur i placówek
projektowanie biur i placówek
Połączony ze stanowiskiem recepcyjnym ekran multimedialny wyświetla informacje o ofercie firmy w trakcie oczekiwania.
projektowanie biur i placówek
projektowanie biur i placówek
projektowanie biur i placówek
Foldery reklamowe znalazły swoje miejsce w specjalnie zaprojektowanych stojakach w kształcie liter pochodzących z logotypu firmy.
projektowanie biur i placówek
Kącik zabaw dla dzieci z filcowymi siedziskami firmy Noti, miał zapewnić zabawki oraz ekran multimedialny z maskotką firmy Aviva.
Projekt:
Placówka AVIVA
Klient:
Branch Brothers
Zespół projektowy:
Łukasz Stuka, Marcin Witaliński
Stadium:
Koncepcja konkursowa
Status:
Niezrealizowany
Inwestor:
Aviva