Monsun Studio

Placówka banku Credit Agricole
2016

Projekt koncepcyjny nowego standardu dla placówek banku Credit Agricole opracowany został w ramach zamkniętego konkursu. Koncepcja zakładała stworzenie wnętrza komfortowego dla klientów, nowoczesnego oraz na tyle na ile to w banku możliwe, domowego w charakterze. Wnętrza otrzymały więc jasną kolorystykę ścian, elementy drewna na podłodze, suficie i w wystroju, oraz geometryczny motyw przewodni wprowadzający kolor do przestrzeni. Strefa oczekiwania otrzymała charakter małej kawiarni, gdzie klient może poczuć się nieco swobodniej niż w typowej poczekalni jakie są często stosowane w placówkach bankowych. Wnętrza placówek bankowych wymagają zaprojektowania nie tylko ścieżki klienta po placówce, ale również ścieżki pieniądza. Tym sposobem udaje się zachować zarówno komfort, jak i bezpieczeństwo.

projektowanie sklepów
Strefa oczekiwania uzyskała otwarty i nieco kawiarniany charakter, aby klienci czuli się komfortowo. Oprócz automatu do kawy i gazety codziennej, projekt strefy przewiduje również miejsce na urządzenie witające gości, oraz ekran reklamowy.
projektowanie sklepów
projektowanie sklepów
Pomieszczenia obsługi klienta mają formę częściowo otwartych pokojów, o nieco mniej formalnym charakterze. Dla odróżnienia stanowisk obsługi wprowadzono w każdym z nich inny motyw regionalny. Motywy miały się zmieniać zależnie od regionu w którym znajduje się placówka.
projektowanie sklepów
Projekt:
Placówka banku Credit Agricole
Klient:
Branch Brothers
Design:
Monsun Studio
Współpraca:
Branch Brothers
Zespół projektowy:
Łukasz Sztuka, Marcin Witaliński
Stadium:
Koncepcja konkursowa
Inwestor:
Credit Agricole
Realizacja:

Powierzchnia:

Fotografia: